Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za vším je spiknutí. Tentokrát výrobců HW a SW :-)

Počítače dnes umí výrazně jiné věci než před deseti či dvaceti lety. V lepší grafice. Např. rozvoj počítačů umožnil práci s velkými daty i na normálních počítačích. Dříve jste těžko mohl pracovat s 200 000 řádky bez specializovaného softwaru (databáze).

Co jsem slyšel a četl od IT lidí, máte v určité části pravdu. V současné době se moc neoptimalizuje. Výkonu je dost. Takže se vrství vrstva na vrstvě a vše se zpomaluje. Ale zpomaluje se to jen natolik, aby to počítače zvládli. Spíše se dnes naráží na kapku jiný problém. Zatímco před desetí, patnácti lety byl obrovský rozdíl mezi novým a 4 roky starým počítačem, v současné době lze bez problémů pracovat na počítači pět let starém a člověk nebude cítit jeho zastaralost, pokud nebude pracovat se skutečně nejnáročnějšími aplikacemi.

1 0
možnosti
Foto

Podívejte se, kolik blogerů a diskutérů ani neumí používat textový korektor, takže se to hrubkami jen hemží. Chyba není v technice, ale v uživatelích.

Moc rád bych viděl třeba pan Mikulu (viz níže), jak na svém Atari upravuje fotografii, doostřuje, dělá výřez, odstraňuje zkreslení objektivu, vyhlazuje vrásky, odstraňuje "červené oči", přidává k fotce text atd.

Někdo všechny ty novinky využít dovede, někdo ne a tak na ně kleje.

Ještě se k tomu vrátím.

0 1
možnosti
JM

Máte pravdu. Vždycky si vzpomenu na začátky se Sinclairy a Atari, které měly RAM jen 16 nebo 32 kB a co toho s ní dokázaly!

1 0
možnosti
LW

To sice ano, ale současné nároky uživatelů jsou podstatně vyšší. To je prostě vývoj. Pokud člověku stačí co má, nemusí kupovat něco nového. Pokud to nestačí, tak holt jiná cesta nezbývá. Myslím, že na této honbě za rychlejší, pohodlnější, dokonalejší, ... technologií, stojí rozvoj celé naší civilizace.

1 1
možnosti
JS

Měl jste pravdu už se ten Děd vševěd ozval, jinak s Vámi souhlasím i já si pamatuji dobu bez mobilů jen pevnými linkami kdy se udělalo s mnoho více práce než nyní. Dneska je běžné že pracovník zůstává v práci o mnoho déle než tomu bylo dřív. Měl jsem ředitele který hlásal že pracovník který nestihne svou práci za 8 hodin není výkonný. Pracoval jsem od  7 do 15,30 a v 15,45 musely být zamčené kanceláře, sklizené stoly, zamčená razítka, což dneska nikde nevidím je tomu přesně naopak přeplněné stoly tak aby nadřízení viděli tu spoustu práce.

3 0
možnosti
Foto

I53v28a78n 69M96a85r41e57k

4. 2. 2015 10:17

Já "vařím" na deset let starém notebooku "Dell" a žádné problémy nemám takže naprostý souhlas R^

0 0
možnosti
Foto

A jaké programy používáte? Máte třeba MLAB X, Eagle, HTML Pad, MS Visual C# Express, NetBeans IDE, Photoshop, něco na zpracování videa, hudby a zvuku atd.?

A operační systém - jaký?

0 0
možnosti
Foto

Tuž za sebe teda přidavam na tu zeď čarku.

6 0
možnosti
Foto

Zase jsi mě přesvědčil, abych tě volil za blogera roku. Spousta tvých článků - to ano, jistě, jaksi... - ale ta jedna pozitivní věta, ta boduje :-)

1 0
možnosti
PK

Já to vnímám přesně naopak. Současný software značně pokulhává za hardware. Některé programy nejsou ani po x letech schopny využívat vícejádrové procesory. Současné procesory a grafiky jsou natolik výkonné, že kromě speciálních aplikací, jako je renderování, modelování, CAD programy, atd., je normální uživatel vůbec nemůže naplno využít.

2 3
možnosti
Foto

Diskutéři, co Vám dali mínus, asi jedou na sčotu.

On se dá sehnat dobrý software, který využije, co v mašině je, jenže na to náš český důchodce nemá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik