Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Taky jsem včera měla program jasnej:-)

A "Spolkni, prášek!" se stalo kultovní hláškou, že?:-)

0 0
možnosti

Včera jsem se díval a je to bohužel opět zcela aktuální film. Dívali se se mnou i děti (15, 17). Potěšilo mě to, že se sami přišli dívat a viděli tam paralely s dnešním světem. Mrazilo mě z toho jak moc tam těch paralel je.

2 0
možnosti

KarmaR^

Film je to bezpochyby kvalitní, i když mě osobně přijde místy velmi depresivní.

Ano, je to všechno o lidech. A jak je vidět, řadě z nich dnešní stav věcí nevadí natolik, aby byli ochotni přispět k celkové nápravě (nebo zlepšení) byť jen mini-kousíčkem nějaké své práce bez nároku na osobní odměnu. Prostě jim chybí motivace. PROČ?

Myslím, že na ted.com jsem slyšel rozhovor s nějakým psychologem, který na určité studii dokladoval, že motivace se mění s věkem. Zatímco pro mladého člověka je stěžejní to "užívání si", tak jak člověk stárne, je pro něj stále důležitější ten "smysl" věcí, kterými se zabývá. A to bych řekl, že je z části i příčina u nás v ČR: chybí tu, nebo nejsou vidět, nějaké smysluplné projekty, do kterých by se mohl člověk zapojit podle svých nejlepších možností a schopností. Zapojit se do něčeho hmatatelného, co přesahuje svou podstatou člověka samotného. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Háček tkví v tom,  když zemitý hibernát Max (polsky Maks) prořezává nožem plátno prolhaného stanu – a za narafičenou kamennou zkázou kypí život, šumí čisté moře, létá čáp, v krásné zahradě u pěkné vilky kvetou květiny a šumí stromy, tak neví, nebo předstírá, že neví, že jde o pouhé filmové kulisy, tedy pouze další vrstvu lži takového toho mediálního  pozlátka. Pouhá hra na svobodu.

0 0
možnosti
Foto

Inu, možná by se slušelo sem dát aspoň odkaz na web o panu Hajném

http://www.fdb.cz/lidi-filmografie-profesni/42227-pavel-hajny.html

JE totiž nejen scénáristou, ale i zdatným dramaturgem a pomohl na svět mnoha známým filmům. Z těch oblíbených českých napsal jako scénárista mimo jiné film Copak je to za vojáka.

No a že Sexmise je jeho dílko a že film barrandovští mocní odmítli, to je dnes už celkem známé.

Mne osobně jako profesionála, režiséra, spíše vždycky mrzelo, že z herců je ve filmu více oceňován Olgierd Lukaszewicz, přitom film svojí komikou více táhne Jerzy Stuhr. Ale tak už to chodí, i ver filmu je spravedlnost slepá.

0 0
možnosti
Foto

Ten Stuhr to přehrává.

0 1
možnosti

Ten film nemá chybu, taky jsem si včera dala retro večer.

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik