Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vazeny pane. Dobre je se podivat okolo nas. Jsem zvedav, jak pisatele se budou chovat pri projizdeni Svycarskem. Jen myslenka, ze se muzete dostat da konfliktu s policii, tak jste vice mene ukazneny.

Na kritiku systemu pokut v CR za dopravni prestupky, jen dve poznamky.

Mnozstvi znacek na cestach a ulicich napomaha k teto situaci.

Take system placeni pokut je jen v rukou policie. Oni jsou vasi prokuratori, soudci a take strazci vykonavajici vas postih. Vse v jedne (dvou) osobe a v malem casovem rozpeti. Zde je vase nespokojenost, zde se vytvari ve vasi mysli zlost na system. Nebudu zde naznacovat, jak vse upravit. Je jen chytre se podivat okolo nasi CR, jak se ostatni staty s timto potykaji a jak toto resi. Je-li nekomu mile se seznamit s mimi zkusenostmi (mimo CR), jsem ochoten vse popsat.

0 0
možnosti
Foto

Vyšší pokuty za hulvátství na silnicích nás pravda neukázní, ale tím, jak se snižuje prodej oficiálního (kolkovaného) kuřiva a přechází se masově na pašované cigarety z Ukrajiny, snižuje se ve státní pokladně úměrně tomu také množství peněz. Proto je potřeba (a naprosto nenápadně) najít na peníze pro státní kasu náhradní zdroje...!!!!

2 0
možnosti

Vyšší pokuty jsou účinné jen na blbce a důchodce, jako jsem já.

Pokud se můj vypůjčený Favorit zblázní a překročí rychlost o deset kilometrů, zaplatím pokutu se skřípěním zubů (zatím zuby mám, ale ...). Pokud mladý, finančně nezávislý jinoch překročí povolenou rychlost v obci o padesát kilometrů, zasměje se, zaplatí i s tringošem, neboť body jsou body. Nebo předá "účtenku" vlivnému otci.

To je můj názor.

3 0
možnosti

lidi si nejsou rovní, pro někoho může bejt pokuta 3.000 zcela likvidační, pro jinýho je pokuta 50.000 plivnutí do rybníka, neboť jeho měsíční příjem převyšuje 200.000 Kč...

kdysi jsem někde četl, že v nějaký evropský snad severský zemi mají sazebník pokut vytvořenej pomocí % z příjmu, že třeba za nějaký ten prohřešek řidiče zkásnou o 5%, za těžší o 25% jeho měsíčního výdělku, takže sice chudej zaplatí málo a bohatej víc, ale poměr tý pokuty k jeho disponibilním financím je stejnej a tudíž to má spravedlivější efekt

2 1
možnosti

Proč by Vás měly rozzuřit. Jistě jako řádný občan dodržujete zákon. :)

0 6
možnosti

Vidím, že mnohé rozzuřila i moje poznámka. Ani si nevšimli, že je doprovázena smajlíkem.

0 0
možnosti

Vyšší trest nikoho neumravní. Je potřeba, aby trest přišel rychle a pokaždé, když dojde k přestupku. Nebo alespoň co nejčastěji. Pak by 1000,- Kč úplně stačilo. Pokud je zaplatíte za den 3x, dáte si zítra pozor. Ale když je trest stejně pravěpodobný jako výhra ve sportce (a stejně spravedlivý), pak nikoho moc neovlivní...

Úředník ovšem vykázal činnost. "Bojuje" za bezpečnost v provozu a dostane odměnu.

A o to asi jde až na prvním místě.

7 0
možnosti

Přesně místo učení akce => následek, přichází efekt ruské rulety. Modlím se aby tam dnes nebyla ostrá a stejně přikládám revolver k hlavě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik