Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sice chápu, že vyšším cílem toho opatření je snížení nároků na přenosovou soustavu, ale přesto to považuji za šílenost.

Určitě to nahraje zastáncům vystoupení z EU, nejen Britům.

1 0
možnosti

:-) :-) :-)

Oni zas tak blbí nejsou. Za tím bude finanční zájem velkých firem. Zatím není jasné, jaký konkrétně - uvidíme časem.

0 0
možnosti

R67a27d51e52k 84J76a33r77o39š

14. 5. 2016 14:25

Čistě teoreticky se dá ušetřit energie při ohřevu vody tím, že snížím únik tepla během ohřevu. Což by ovšem znamenalo, že by se musely začít vyrábět rychlovarné "termosky"... :-)

3 0
možnosti

... Brusel řeší hlavně problémy německa - když na Baltu fouká, němci potřebují dostat přebytek energie do Rakouska - když nefouká, naopak si přivážejí energii z rakouska - jenže to dělají tak nějak internacionálně, na cizí účet - ne tím, že by posílili vlastní sítě, ale tím, že využívají rozvodné sítě sousedů - tudíž je přenosová soustava napínána k prasknutí, a je třeba minimalizovat špičkové odběry, tedy rozprostřít spotřebu do co nejdelšího času - takže tím, že kávu budete vařit pětkrát déle s pětkrát menším příkonem, možná oddálíte nějaký ten blackout...

... čili normální řešení problémů těch velkých na úkor těch malých...

6 1
možnosti

Vašeho úvaha platí pouze tehdy, pokud jste jediný, kdo používá rychlovarnou konvici.

2 2
možnosti

Vy se tomu smějete, ale když své myšlení spoutané zastaralými fyzikálními zákony pod vedením soudruhů z brusele osvobodíte, ani perpetuum mobile nebude nemožné.

2 0
možnosti

Tak to dopadá, když se nikým nevolení ouřadové rozhodnou změnit fyzikální zákony svým hlasováním. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Pane Gruber, podivuji se nad tim, ze i vy tak zjevne inteligentni clovek se tak lacine pripojujete k te vseobecne, hloupe hysterii na tema Brusel. Podivejte kdo Vam tady v diskusi bude pricmrndavat. Omlouvam se, omylem jsem klepl na karmu. Vickrat se to nestane.

2 17
možnosti
Foto

K22a98r28e91l 69M87á27d76l71e

14. 5. 2016 13:17

Pane Pajonku, co takhle místo psaní o hysterii zkusit nějakou věcnou polemiku? Já se jsem panu Gruberovi klepl na karmu nikoliv omylem, ale rád se poučím, jestli tomu pan Gruber ani já nerozumíme.

5 0
možnosti

A k té delší přípravě např. snídaně, přičtěte delší dobu svícení (i kdyby to byly ledky).

Kdybych počítal jen 2W zvýšené spotřeby na osvětlení, při 125 000 (?) domácností v EU, tak se spotřeba každý den jen u snídaně zvedne o 250 000 kWh el.energie.

(Je to samozřejmě zjednodušené a uvažuji, že všichni v domácnosti snídají najednou).

5 0
možnosti
Foto

Oni vám k tomu nějak posunou čas, abyste snídal za světla a nemusel svítit. ;-)

0 0
možnosti
Foto

J70i45ř48í 74R12o80h42a35n

14. 5. 2016 12:11

Potřebuju se zbavit starého nábytku, stejně se už rozpadá. Nejspíš z něj nadělám třísky, na zahradě z té lakované dřevotřísky udělám pěkný čmoudící ohníček, a uvařím si Na něm kafe v ešusu, když EU tak moc vadí moje půl roku stará rychlovarná konvice.

8 0
možnosti

:-)...Pane kolego JIří. Dřevotřísku nesmíte pálit, to byste zase znečistil ovzduší! MUsíte ji něčím zbavit lepidla a zahrabat 4 m pod zem! Jsou to magoři ! R^

8 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik