Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to milý film. Rád na něj vzpomínám (už je to hodně let, kdy jsem ho viděl naposledy), takže vám karma,R^ ačkoli jsem váš článek nedočetl, na to už jsem příliš ovíněn a ospalý.

..

Na okraj – opravte si, prosím, písmenko ve větě „Celý film je ke shlédnutí například...“: shlédnout (vypadá spisovněú a zhlédnout (vypadá nepisovně moravsky) jsou dvě různá slova:

shlédnout = dívat se z výšky, přeneseně dívat se svrchu

zhlédnout = prohlédnout, vidět

Více viz strýda gůůůgl_ http://lmgtfy.com/?q=shl%C3%A9dnout+zhl%C3%A9dnout

Nepovyšuji se, nejsem „gramatický nácek“; sám jsem (nejenom v této věci) chyboval. Jen si říkám, že v přátelském tónu je každá podobná „osvěta“ dobrá; a ač možná fanatik, rád „poučím“ někoho, komu nemusím zároveň nadávat; na takového se raději vypeku. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik