Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy náš milý blábolisto, tentokrát jste si s tím příliš duševní práce nedal.

Anonymita v on-line diskusích především dává možnost lidem svobodně vyjádřit názor, bez možnosti přímého postihu ze strany účastníků diskuse. Je zde skutečně zaručena svoboda slova, pokud není nějak omezována ze strany provozovatelů či dohlížitelů ze strany zákona. A i v tom případě je názorová otevřenost jednoznačně vyšší, svobodnější.

Pro ilustraci, nejeden pracovník čehokoli dostal výpověď v zaměstnání proto, že si např. na sociální síti dovolil kritizovat - neanonymně - svého zaměstnavatele; stejně tak "nározově represivní" jsou postihy za tzv. "nekorektní" vyjádření - jakkoli si ten či onen názor myslí další lidé, od diskutujícího se tito liší pouze tím, že vědomi si následků, raději mlčí a dávají přednost názorovému pokrytectví.

Viz nejnověji zde:

http://zpravy.idnes.cz/starostka-nazvala-obamovou-opici-v-podpatcich-virginie-pj4-/zahranicni.aspx?c=A161115_134851_zahranicni_fka

Lidstvo je psychicky připraveno na písemnou diskusi on-line, chcete-li razit tento pseudonovátorský sémantický paskvil, jako na jakoukoli diskusi. Na co není připraveno, je nést důsledky svých vyjádření - protože v této pseudo-demokracii nejsou lidé schopni unést kritiku, za ni - pokud mají tu moc - bezostyšně diskutující pronásledují; sebekritika se nenosí vůbec a vše se svádí jen k trapné reklamní sebeprezentaci. Viz tento Váš dnešní blog.Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik