Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Grubere. Vase zanicene vysvetleni nasi blbosti je trochu prehnane. Ale podporim vas ve vasem vykladu nasi "blbosti".

Anglictina ma a velmi casto pouzivava ve sve mluvici casti, urceni presneho casu, kdy se vse stalo o cem je rec. Cestina tuto presnou casovou mluvu take zna, ale moderni obcane ji jiz nepouzivaji, nebo ji nahradi jinymi moznostmi. Odbornik na cestinu vam muze tento prvek dokazat prislusnymi ukazkami. Zde noje cestina je jiz nedostatecna.

0 0
možnosti

J88a78n 48Š46e64s29t43á15k

24. 10. 2019 18:41

"je u angličtiny jednoznačně nejobtížnější ta čtvrtá, tedy porozumět mluvenému slovu, zejména mluvenému slovu rodilého mluvčího (Angličana, Američana atp.)" dovolím si nesouhlasit, protože rozumět je podle mě mnohem snazší, než mluvit. Z jednoho prostého důvodu, protože to můžete pořád trénovat třeba poslechem BBC, tel. kanálů, filmů atd. Kdežto mluvit je horší a jeden ke cviku prostě potřebuje partnera, ideálně rod. mluvčího. Byť se, jistě oprávněně, doporučuje i hlasitá samomluva, ovšem nikdy to není ono.Jinak papírovou MFD jsem dnes pořídil ale tohle jsem tam neviděl, tak ještě mrknu:-)

0 0
možnosti
BG

Jelikoz anglictinu vubec neovladam, nemam s ni zadny problem :-).

Ale pisete to, co jsem vypozoroval i ja. Kazdy se chvasta, ze umi anglicky, v ceske vete pouziva anglicka slova, aby vypadal jako svetak (napr. veta "To byl joke"), ale kdyz po nem chci neco prelozit, nerekne nic. V knihkupectvich jsou plne regaly anglickych ucebnic, k polstine nebo finstine snad jen dve - ucebnice a slovnik. A stacilo mi to. Prosel jsem celkem 6 jazyky, ale anglictina byla nejhorsi.

Jestlipak nebude tou anglictinou, ktera nedava smysl.

0 0
možnosti
DM

Ono třeba úplně stačí jazyk aktivně nepoužívat - tím ale nemyslím psaný text na ksichtknize korigovaný via překladač a jste tam dřív než se nadějete i přes to,že jste z angliny zvládl i ročník na vš.

Po osmi letech mimo kontakt s aktivní mluvou vám zbyde pidžingliš ,ale ta vám povětšinou stačí.

Ostatně dělám v nadnárodní korporaci,kolegové z Francie,či Belgie na tom až tak výrazně lépe nejsou,skoro mám někdy pocit že to je všude stejné.

Naopak žijte půl roku v anglii či USA (samozřejmě pokud nejste zcela tupoň)a budete na tom výrazně lépe než maturant.

Takže oklikou lépe jsou na tom za hranicemi proto,že je u nich angličtina rozšířenější,více použivána,což je dáno větši mixáží národností a tudíž nutnosti najít společnou řeč-zde je angličtina nezastupitelná.

U nás v zaprděné české kotlině ,kde je málo cizinců je díky tomu vybavenost angličtinou zejména pak v regionech nulová.Nic vás nenutí ji používat a mnoho firem v regionech spíš ocení němčinu,takže pokud chceme hodnotit jazykovou vybavenost museli bychom vzít potaz jazyky oba....

1 0
možnosti
JA

J96a62n 16A35b46r69t

24. 10. 2019 15:15

Vše začíná hroznou úrovní výuky angličtiny na ZŠ a vyjma speciálních jazykových to pokračuje i na SŠ. Na druhou stranu mne udivuje požadavek turistů v ČR, aby každý koho potkají na ulici mluvil anglicky. Pokud cestuji do nějaké cizí země, tak se snad naučím základní pojmy v jazyce dané země.

0 0
možnosti
Foto

A kolik redaktorů umí dobře česky? ;-D

1 0
možnosti
Foto

J44o24s20e12f 59B58á38r44t91a

24. 10. 2019 11:23

V zemích, kde se nedabují anglické filmy rozumějí lidé angličtině mnohem lépe. Např. Island

0 0
možnosti
BG

Tim to neni. Kdo chce, nedabovanou verzi si najde. Aktivne ted mluvim dvema jazyky, ale stejne si filmy v obou jazycich pustim dabovane a nijak mi to neskodi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik