Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Ig Nobelovu cenu za mír si vysloužil také starosta Vilniusu, za jednoduché řešení problému luxusních aut parkujících na zákazu stání: "přejet je tankem".

Zdroj: https://vltava.rozhlas.cz/zertovne-ig-nobelovy-ceny-5122743

0 0
možnosti
PT

No nevím co si z tohle vybrat, autor tady zřejmě měl potřebu nějak vyjádřit, že voliči ANO jsou hloupí, protože přeci je prokázané že "hloupí" směřují do davu a nejvíc voličů má ANO. :-)

No ale to by potom znamenalo, že nejvíce hloupých voličů mají v Německu, když Merkelovou volilo až 40% voličů.:-)

No a když autor takto třídí naše občany podle toho koho volí na hloupé a chytré, tak jelikož on ANO nevolí, tak je určitě skálopevně přesvědčen, že je ten chytrý, ovšem z toho článku zase vyplývá opak, kdo je skálopevně přesvědčen že je ten chytrý, tak to je právě ten co mnoho rozumu nepobral. :-)

Snažit se takto třídit voliče podle volebních preferencí na chytré a hloupé, to rozhodně nemá zapotřebí ani člověk s rozumem naprosto běžným. Rv

3 0
možnosti
EH

Předpokládám, že kdyby v testu byla otázka, jestli jste hlupák, nikdo by neodpověděl "Ano". ;-D Jenom o druhých vidíme 100%, že jsou to hlupáci.

Což mi přijde trošku arogantní, protože být blbec a chovat se jako blbec je rozdíl. Každý může mít zkrat v mozku a zachovat se nesprávně. Nebo jednat emotivně. Diskutérům stačí jedna věta a mají o kolezích jasno. Hledání hlupáků je jenom vzpruha pro zraněné ego. A to platí i pro citované kapacity, které zažívaly hodně myšlenkové opozice.

1 0
možnosti
PP

P14a55v34e55l 36P22o36n21e90c

11. 8. 2020 13:53

> většina hlasů obyvatelstva je v říši ... hlouposti

Článek mi přijde zavádějící v tom, že navádí čtenáře k závěru, že inteligentnější lidé dělávají správnější politická rozhodnutí. Pro zajímavost přikládám odkaz na článek blogera Kavky o nadprůměrné inteligenci nacistů:

https://martinkavka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=663775

4 0
možnosti
EH

Navíc myšlenka v bodu A může vypadat lépe než stejná myšlenka za pár let v bodu B. Politické ideje většinou zkrachují na lidské povaze. A na nutnosti násilně ochránit režim před rozpadem.

Nacismus v počátcích pomohl lidem vymanit ze z ekonomického svrabu. Totéž komunismus. Jenom s optikou generála po bitvě a plným žaludkem hodnotíme tehdejší voliče, jací to byli hlupáci.

2 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik