Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J61a46n 92V73l71k

3. 2. 2022 7:09

Potřeba posoudit celý řetězec - od zemědělců - zpracovatelů - prodejců.

Pokud v Polsku orají pole koňma a u nás americký John Deer tak někdo to musí zaplatit. Je to o závislosti a následné soběstačnosti. Pokud se tyto principy špatnou hospodářskou politikou naruší, např. i vztah generací ke gruntu, pak zbývá jen psát zoufalé články.

0 0
možnosti
MP

Upřímě, raději si zajdu do jídelny k "sousedovi" co má krám vedle mého. protože raději podpořím souseda..

1 2
možnosti

Prima dnes měla stejnej nápad, a až na výjimky, kdy v Polsku vzali třeba čerstvý mlíko místo trvanlivýho, pořídili stejnej nákup i u nás. V Polsku to stálo celkově o víc než stovku míň.

3 0
možnosti
OU
LH

PHM v Polsku nebudou bez DPH a o kvalitě polských potravin pro domácí trh Polska bych si dovolil polemizovat....

2 0
možnosti
JK

bageta z Polské benzínky byla hrůza. To pečivo se rozpadalo v ruce8-o

0 1
možnosti
VV

Vase chyba. mate je kupovat u pekare a ne na benzince. Ja take u pekare netankuju.

6 0
možnosti
AL

Nikdy jsem v Polsku nekupil a nejedl špatně, naopak, vždy velmi výborně. Ale Poláci jsou odjakživa národ obchodníků, a když tam přijdou nákupčí českého Lidlu a chtějí párky, "ale aby stály tak 30 korun kilo", Poláci odpoví: "Niema problema". Ale v duchu si řekou: "Nechtějte po nás, abysme to my žrali".

2 0
možnosti
OU

Ten "normální svět" je tam výjimečně jen na půl roku, a nejspíš to bude další pořádná sekera, kterou už tak dost zadlužené Polsko zatne u svých věřitelů. Dokážu si představit, jaký výpadek státních příjmů způsobí půlroční zrušení DPH u potravin. A blázni se radují.:-)

1 7
možnosti
LH

A co když se čirou náhodou zvýší objem nakupovaného zboží a schodek se vyrovná? třeba z Čech se zvýší objem nakupujících x násobně....

5 0
možnosti
LH

já jenom nechápu jak mohou mít v Polsku nulovou DPH, když u nás byl poprask na laguně, když ji Babiš chtěl zavést - co prej by tomu řekli v EU.;-D

9 0
možnosti
Foto

No, kdyby byla v Polsku všeobecně nízká kvalita potravin, tak už dávno je v českých obchodech samý Polák. Třeba v Českém Těšíně, Náchodě, v Bohumíně. Na to jsou oni velcí kšeftaři. Zkuste zjistit, kolik potravin vozí Poláci od nás a kolik my z Polska.

5 0
možnosti
VV

Nejsem na tom tak spatne abych musel setrit na jidle, astatne az na ten benzin jsou ty ceny v BY podobne.

Ale opravdu nechaputo nesmyslne napadani kvality polskych potravin. Polske uzeniny patri nejen podle mne k vubec nejlepsim v Evropee.

Pred casem jsem byl na fysiotherapii a masakrovala mne tam bez jakehokoliv akzentu mluvici polka. vypravella ze byla doma na dovolene a jake potraviny si privezla. Kdyz jsem se ji zminil ze v cestem tisku nemaji polske potraviny zrovna tu nejlepsi povest. Nerekla ze jsou to teda cuckari, ale neco hodne osklivejsiho.

A napada mne take ze vsechny ty superhyper u nas maji regaly s potravinami z

Polska, Madarska, Ukrajiny a samozrejme Italie, Spanelska a vlastne zbytku EU, ale z ceskych obcas nekde pivo.

3 0
možnosti
LU

"az na ten benzin jsou ty ceny v BY podobne."

BY medzinárodná značka Bielorusko.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik