David Gruber

Kam na podzim ven? Jeďte do Las Vegas!

24. 09. 2016 11:32:02
Já mám to „Las Vegas“ tak blízko z domu, že bych tam za půl dne dojel i na kole. Ceny jsou tam mírné, levnější než u nás. Jak je to možné? Čtěte dál a hlavně si prohlédněte řadu fotek.

Na Las Vegas jsem si totiž pro sebe překřtil podhorské rekreační městečko v polských Beskydech. Zcestoval jsem toho za život už opravdu hodně, vedle Evropy jsem byl na čtyřech kontinentech, takže snad mohu trošku srovnávat.

A protože místu, jehož fotky za chvilku uvidíte, podle mne do honosnosti nejznámějších světových středisek odpočinku a zábavy nic podstatného nechybí, vznikla v mé mysli tato přezdívka.

Prosím, nebuďte hnidopiši na detaily – jen se tak se mnou potěšte fotkami.

Nad bazény a vířivkami se tyčí pokoje pěkného hotýlku, což?

A ani nemá moc přelidněno... Voda v bazénu má 29°C - tak akorát.

Teď jde do bazénu jakýsi pár; ale až za pár minut vyleze, můžete mít celý bazén jen pro sebe.

Jsou zde i dětské bazény; voda je průzračná a perlí v odpoledním slunci...

Auta parkují v bezprostřední blízkosti komplexu samozřejmě zdarma; za mírný poplatek jsou pouze kryté garáže uvnitř budovy. Jinak je parkovacích míst bez poplatku dost a dost. Zdá se, že zde nejsou parkovací mafie, které by vybíraly drahé parkovné a zároveň (jak je zvykem u nás) bránily bezplatnému parkování všude možně v blízkém okolí těch placených stání. Když pomyslím na současné rozšiřování modrých zón v Praze, působí to tu jako pohádka...

Na obzoru jsou čisté a nepřelidněné hory.

Vířivky jsou samozřejmě všechny aromatizované; v každé z nich je jinak léčivá příměs - i s popisky, jak to vše působí na zdraví, jak dlouho tam zhruba má člověk pobývat. Teplota vody je zde 39°C.

Výhled ven dolů přes zábradlí je velmi uklidňující.

A pozor - velká výjimka - do hotelového komplexu přijíždí autobus s českou registrační značkou.

A ještě jednou hlavní pohled.

Dalo by se ještě psát o lecčem dalším; o velmi přijatelném vstupném, o ochotném skromném personálu (neuvidíte uvnitř třeba dva zaměstnance se spolu bavit - všichni stále pracují), o ručníku samozřejmě erárním pěkném žluťoučkém v ceně; o tom, že žádný z hostů si nemusí někde několik metrů před šatnovými skříňkami zouvat boty; prostě dojde v botách až k ním - a přesto je všude na podlaze stále naprosto čisto...

Tak - třeba se tam někdy sejdeme; s žáky, se čtenáři, s přáteli...

Autor: David Gruber | karma: 23.31 | přečteno: 851 ×
Poslední články autora