Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Usakami

16. 4. 2010 9:51
Win-lose

Jen malý dotaz, ten výraz win-lose a win-win máte z knihy Steohena R. Coveyho, nebo z jiného zdroje? Děkuji.

0 0
možnosti

Viikate

14. 4. 2010 19:27
Parádní článek

Díky za něj! R^

0 0
možnosti

wandering star

20. 1. 2010 3:04
Kontra? Asi jste myslel "versus", že?

0 0
možnosti

creck

20. 1. 2010 1:14
Lopatove delnictvo

Takze stredni vrstva, jsou policiste ,novinari a remeslnici,zemedelci jsou lopatove delnitvo, nejnizsi vrstvy snazici se tyto lidi vytvarejici nejvetsi hodnoty prospesne pro spolecnost okrast jo ???? 

autor je totalni nemyslici ignorant ;-D jak muze nekdo urcite studovany, neco takoveho vypustit z ust

0 0
možnosti

fanfan_celofan

12. 12. 2010 20:25
Re: Lopatove delnictvo

Blbec nikdy nepochopi, ze je blbcem. Pokud by se nad tim zamyslel a doslo mu to, nemuze byt uz z logiky veci blbcem. Tato neschopnost hodnotit vlastni ciny je vsak v primem kontrastu s jasnym a rychlym hodnocenim vseho kolem.

0 0
možnosti

ehad

10. 7. 2009 10:30
Skvělé.

V podstatě smutné, ale pravdivé.

0 0
možnosti

Jordan717

5. 7. 2009 11:36
S tím opisováním ve škole

S tím opisováním ve škole to taky vidím v širším kontextu: my jsme měli na gymnáziu učitele, kteří - když přistihli žáka s tahákem - ho nepotrestali pětkou. Pouze mu ten tahák zabavili. Zdůvodněním bylo, že je to důkaz, že se žák na písemnou zkoušku připravoval, když si vyrobil ten tahák.

Opisování není získání konkurenční výhody nekalou formou. Opisování je hledání způsobu přežití. Hodnocení písemné zkoušky je absolutní (např. kolik je správně zodpovězeno otázek/vypočteno úkolů). Neměří se to relativně k výsledku nejlepšího žáka.

V podnikání - protože o tom je tu řeč - se přísné dodržování pravidel rovná vědomému vzdání se konkurenční výhody. Vyhraje ten s nejlepším výsledkem, ne ten, kdo byl nejlepší v absolutním součtu dodržených pravidel.

0 0
možnosti

Hamlett

30. 6. 2009 11:13
Nesouhlasím 2

A ještě přidám notičku. Pokud někdo neumí mluvit česky spisovně, bral bych to jako absenci znalostí a nespojoval bych to hned s morálkou.

0 0
možnosti

Hamlett

30. 6. 2009 0:29
Nesouhlasím 3

A opisování ve škole? Pokud k tomu nebyly děti vedeny odmalička, není se co divit, když v atmosféře která to toleruje to taky udělají. Přesto by většina z nich nelhala, nekradla a nezabíjela. Porušení jednoho pravidla nutně nemusí vést k porušení dalšího. Autor jistě také neodhazuje ostatní morální zábrany, když s klienty mluví nespisovně.

S východisky víceméně souhlasím. Druhý bod bych asi předefinoval tak, aby člověk žil podle svěho vnitřního přesvědčení a ne podle toho, co už udělal a kým je. Člověk má právo na změnu chování a postojů.

Z mého pohledu by autorovi prospělo, kdyby článek nepsal z pohledu světoběžníka, kádrováka dnešní společnosti a jediného spravedlivého. Mohl bych se možná ztotožnit s větší částí článku ...

0 0
možnosti

ernie

30. 6. 2009 6:34
Re: Nesouhlasím 3

Ohledně situace "opisování"- to přece není věcí tolerance (učitele), ale vlastního vnitřního přesvědčení. Tak jsem autorovi rozuměl a tak to také sám vnímám. U nás na střední škole byli také velice tolerantní učitelé, kteří při písemce "museli pro něco do sborovny a ne at opisujete!". Po jejich odchodu ze třídy začaly šustit stránky učebnic, jako by se nechumelilo. Drtivá většina studentů s tím neměla sebemenší problém, ba málem brala jako učitelovu povinnost odejít ("doufám že při písemce na chvíli zmizí, ne jako ta matikářka včera, co tu seděla celou dobu" form;!!!] ). Ale našli se i tací, kteří ne že by někam nekoukli, ale když už se museli nějak zachránit, tak jim to bylo přinejmenším trapné.

0 0
možnosti

Hamlett

30. 6. 2009 0:27
Nesouhlasím 2

Další část, s kterou budu polemizovat je o dodržování pravidel. Zákony, vyhlášky? V současné době není v silách normálního člověka je vůbec všechny znát. A ostatní pravidla, ty nepsaná? Je na společnosti, porušení kterých pravidel bude tolerovat a dodržování kterých bude vymáhat.

V současnosti se mluví nespisovně skoro všude. Většin společnosti to toleruje případně trpí. Stejně, jako trpí piercing, dredy, reklamy na prací prášky nebo zahraniční auta. Svět kolem nás se mění a přichází nová generace a ta s sebou přináší nový pohled na svět, do kterého už zkrátka spisovná čeština nepatří. Jsou tím horší než ti, kteří na spisovné češtině lpí. (Možná tím lze vysvětlit autorův názor, že u nás neexistuje střední třída. Pokud ztotožníme střední třídu s lidmi, co mluví spisovně, opravdu nedostaneme moc lidí.)

0 0
možnosti

ernie

30. 6. 2009 6:58
Re: Nesouhlasím 2

Nikdo nemůže znát všechno. Ale pokud se něco potřebuje dovědět, tak se to dovědět může. Zákony a vyhlášky nejsou jenom o tom, jestli je znám, to je půl bídy. Další věc je jejich výklad a ten může mít každý člověk jiný. Tolerance a vymáhání pravidel? No to snad ne! Společnost by přece neměla být o tom, že někdo drží nad jiným bič ve smyslu "běda, jestli řekneš -děvčata byly zdravé-, tak si mě nepřej!" Mě z huby prostě TY ZDRAVÉ DĚVČATA nejdou i když mě za to nikdo netrestá. Autorova "rétorická (nespisovná) ozdoba" je zase o něčem jiném. Nedovedu si představit, že by pan Kemr coby děda Komárek měl ve futrech:-) na samotě u lesa v "Na samotě u lesa" prohlásit, že "Prší a prší". 

0 0
možnosti

Hamlett

30. 6. 2009 0:26
Nesouhlasím

S autorem v mnoha věcech nesouhlasím. Některé jeho vývody se mi zdají jako nesprávné a přehnané.

Autor začíná s tezí "Ve spodcích a vršcích panuje většinou špatná morálka. Všude na světě." aby to v další části článku ztlumil: "Možná části těch nejvyšších vrstev v nejcivilizovanějších zemích teď trochu křivdím".

Následně pak uvede definice nejnižší vrstvy odpovídající nepřizpůsobivým občanům a definice nejvyšší vrstvy odpovídající špičkám organizovaného zločinu. Do střední vrstvy zahrne skoro všechny ostatní. Nasledně ale tvrdí, že ve střední vrstvě vlastně není nikdo, téměř všichni se dostali morální úrovní ke spodině nebo k papalášům a zbylí emigrovali. Nejen, že tím patra v podstatě předefinoval, ale navíc označil téměř všechny občany této republiky za morálně nízké lidi.

Další část, s kterou budu polemizovat je o dodržování pravidel.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS