Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Persian

29. 6. 2009 14:48
část 2

Kdykoliv jsem někde na dovolené, všímám si, že se mi nejvíc líbí tam, kde se k sobě lidé chovají s respektem, nejsou rozmařilí a chovají se tak, aby tu po nich něco zbylo a tím "zbylo" nemyslím, výdobytky civilizace.

Myslím, že tohle by prospělo i České kotlině...

Doplňuji, že nejsem věřící ani ekologický aktivista.

0 0
možnosti
P

Persian

29. 6. 2009 14:48
část 1

Když si to tak čtu, přemýšlím kde ve společnosti získat "booster", který by konstantně do lidí pral základní společenské hodnoty...

Myslím, že nám chybí to, čemu se říká respekt. Respekt doplněný selským rozumem a skromností. Střední třída slábne po celém světě, takže si nemyslím, že by byl tento trend způsoben výhradně historicko-politickým podhoubím.

Co je vůbec kritériem pro zařazení do skupiny s názvem střední třída? Je to vzdělání? Je to společenský statut potvrzený pracovním zařazením? Je to množství disponibilních finančních prostředků?

Nevím, jestli se tomu říká střední třída, ale to co podle mne potřebujeme je významné procento lidí, které oplývá slušností. A co je to slušnost? Je to biblické desatero? Možná. Na všechno se dá nahlížet dvojmo. Mně by stačilo, kdybychom se k sobě navzájem a chovali s respektem. Vlastně nejen k sobě navzájem... Ke všemu kolem sebe.

0 0
možnosti
K

kaktusak

5. 3. 2009 0:32
Za 1. republiky

se možná mluvilo slušně, ale o to více se korumpovalo.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

4. 3. 2009 22:23
Doporučuji podrobně prostudovat statistické

údaje o příjmech obyvatelstva. Hovoří o 5 mil. zaměstnanců. Rozvrstvení hrubých příjmů (podle decilů) vůbec neodpovídá cibuli.  Tím méně příjmů čistých. A to mluvíme o cca 6,5 mil osob, kterých se to týká (děti, příp. manželky). Samozřejmě my, důchodci (akoro 2,5 mil.) jsme na tom o něco hůř. Ale je málo pravděpodobné, že se naše morálka v našem věku jakkoliv změní.

Jak vy jste došel k přesýpačkám?

0 0
možnosti
PK

pavouk7

4. 3. 2009 21:37
souhlas

dotkl jste se otazky skolstvi a to s vami plne souhlasim. Zil jsem temer 6 let v USA a ucil jsem na nekolika str skolach. Na te posledni me sikanovala nejaka kravka - ved useku angl, co ani neumela mluvit. Reditel byl jeji znamy a tak jsem ve zkusebni dobe odesel, Deti psali petici abych tam zustal,ale nic s ndelo. Pouzioval jsem, troufam si rict metody 21 stoleti- video, mobilni komunikaci, PC programy atd atd. Ale to se nelibilo ostatnim ucitelkam Angl  ani vedeni, ze pry nejedu podle osnov. Reknu vam je to bordel jak a kdo uci n str skolach angl. Nemam zadnou VS ale na str skolach uci jakykoliv pako co angl ani neumi,ale ma pedagog vzdelani.  mohl  by jste dat odkaz na vami uvedenou publikaci ? Poslete klidne na mail. Rak s vami pokomunikuji :-)

0 0
možnosti
HN

handour

4. 3. 2009 21:32
Nejhorší jsou nižší vrstvy,

které se dostanou mezi horní...;-(

0 0
možnosti
VH

Stará kára

4. 3. 2009 22:24
Re: Nejhorší jsou nižší vrstvy,

Ano. Selka, narozená na hnoji je to nejhorší, co může vesnici potkat. To věděli už naši pradědové.

0 0
možnosti
S

SvetNaruby

4. 3. 2009 21:27
tedy,

síla. Věděl jsem, že vaše články budou kvalitní. A jsou. Jenom bych vynechal toho Vaculíka. Ale jinak, síla.!R^

0 0
možnosti
S

SvetNaruby

4. 3. 2009 21:29
Re: tedy,

a cibule vs. přesýpací hodiny - výborně!

0 0
možnosti
MB

MacX

4. 3. 2009 19:19
Možná jsou již zlomené

Nepochybně jste vyhmátl hlavní problém této společnosti - nepoctivost, podvádění, konexe... Jestli ovšem mezi námi je tolik slušných lidí, aby tohle mohli zvrátit, tak o tom velice pochybuji.

Spíš mi připadá, že jde o defekt, který má systémovou povahu. Kdo chce uspět, musí se přizpůsobit. Těch pár slušných lidí, kteří se přesto prosadí, jsou spíš výjimkami, nežli pravidlem.

0 0
možnosti
S

SvetNaruby

4. 3. 2009 21:28
Re: Možná jsou již zlomené

a pokud se někam nahoru dostane někdo slušný, tak zažije tolik dehonestace, že mu to ani nestojí za to (zejména kvůli rodině), a raději to vzdá.

0 0
možnosti

oldiess

4. 3. 2009 18:28
Dobrý, ale...

To přirovnání s Vaculíkem jste tam dávat nemusel, včetně poznámky, že pár známých atd. Dnes si už můžeme plácat co chceme, protože komplet celá vrchnost je splachovací a navíc s majetkem rovnoměrně rozvrstvenným po celém světě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik