Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nanifak

1. 9. 2012 21:22
Co je špatného na:

"Průměrný rovnostář se dožaduje, aby jeho svědectví u soudu bylo bráno se stejnou vahou jako svědectví nadprůměrného."

Není jeden ze základních postulátů právního státu, že před soudem si mají být všichni rovni?

0 0
možnosti

Cowboy.from.hell

31. 8. 2012 6:09
U nas v CR toto plati takrka totalne

Rozliseni podprumerni - nadprumerni neni kastovani, ale pouhe oznaceni (viz. Cimrmanovska skupina A a B, "Tak proc zrovna my jsme becko?") Koneckoncu aktivni whistleblowers jakykoliv naznak objektivity nebo suchy popis systemu nici jiz v zarodku ze strachu z jeho zhrouceni - popsano v clanku.

0 0
možnosti

jhora

27. 8. 2012 12:16
Dovolím si autora bránit i požádat o doplnění...

...protože v článku chybí podstatná věc - a tou je fakt, že nadprůměrným (morálně, profesně, etc.) se může stát velmi mnoho lidi, pokud opravdu chce. Je to jen otázka volby.

A nyní k obraně - je škoda, že je panu Gruberovi v diskusích tak často podsouván egoismus nebo nečestné úmysly (viz komentář níže o patentech). Měl jsem s ním možnost víckrát hovořit a ve skutečnosti se jedná jen o to, co nás trápí většinu - nespokojenost s tím, že slušní a šikovní lidé v tomhle státě jsou v nevýhodě proti drzounům či flákačům. A jelikož je vědec a spisovatel, tak o tom bádá a píše. Ostatně těžko se tomu divit, protože čím je člvoěk šikovnější, tím víc tím trpí - ti z vás, kdo místo chození do práce začali poctivě podnikat vědí, o kolik těžší najednou ten profesní a někdy i soukromý život začal být.

Hledejme tedy v textech, co čteme (nejen tohoto autora) i v sobě to lepší - najednou pak začne všechno dávat tak nějak smysl a člověku se žije líp ;)

Honza

2 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

27. 8. 2012 0:49
milý pane autore

některá vaše starší dílka jsem měl vcelku rád. Vaše neúměrně zdůrazňované ego však dnes působí spíš odrazujícím dojmem. Opravdu velicí lidé bývají často skromnější a pokornější. Právě jejich velikost jim dává vnitřní klid a jistotu...co je a není správné aniž by se museli neustále sebepotvrzovat. Když už radíte druhým...zkuste se i sám nad tímto zamyslet. Třeba vás zase budu rád číst jako dříve. Good luck.;-)

0 0
možnosti

809.KocuR

27. 8. 2012 0:20
Všichni lidi se chtějí míst stejně

Jednou tohle kdosi napsal. Dost pochybuju, že by dotyčný tvrdil: "Chci se mít stejně jako osoba x.y., která má postižení 123."

0 0
možnosti

Osszever

27. 8. 2012 0:07
Jen otázečka.

Pan Gruber sám sebe řadí kam? Tipla bych si, že mezi ty nespravedlivě utlačované nadprůměrné. Jinak mě fascinuje, že někdo, kdo se živí prodejem knih a kurzů, nedokáže napsat kratší text tak, aby působil seriózně a ne jako autoparodie. A ta klišé, ježíši .. no již teď vím, že si od páně Grubera nebudu kupovat žádné knihy, tak jak jsem o tom tuhle uvažovala. Jestli tohle má být ukázka psaného textu, tak to teda děkuji, nechci.

0 0
možnosti

Větva

8. 9. 2012 14:23
...

...tuž nechceš, tak nekupuj. Nikdo tě nenuti. A hlavně nepřepinej a hlavně nic neřeš ;-D Pseudoyntelektualka jakasik...

0 0
možnosti

Cynyc_

21. 8. 2012 14:11
Tak ubohou apologetiku elitismu jsem ještě neviděl.

"Já jsem morálně nadprůměrný" (Co to je za kravinu, jak se to měří?) "a tudíž mi soud musí věřit víc, než mému protivníkovi" (Proč? Když vytáhnu topícího se důchodce z vody, znamená to, že nikdy nelžu?). Takhle to dopadá, když se svoje sobecké potřeby pokouší racionalizovat někdo argumentačně podprůměrný. Navíc je komické, že se pan Gruber snaží svoji nadřazenost stavět na odborné způsobilosti, ačkoli nás dnes a denně převědčuje, že odbornost je zbytečná, důležitá je jen sebepropagace.

1 0
možnosti

Osszever

27. 8. 2012 0:12
Re: Tak ubohou apologetiku elitismu jsem ještě neviděl.

Jo, tohle mě taky zaujalo. Jak se vlastně určí, kdo je nadprůměrně morální? Už samotný tento pojem je blábol, a stavět na něm další argumentaci je tragické. Pan Gruber chce asi zavést kastovní systém.

0 0
možnosti

dp11

21. 8. 2012 12:21
A nejhorší je podprůměrný rovnostář

viz odbory !

0 0
možnosti

MacX

21. 8. 2012 12:10
Velmi zjednodušené vidění světa

"Zneužije ty více a nejvíce podprůměrné." Ve výčtu ideologií, zaměřených na "podprůměrné" máte i militantní feminismus. Implicite z toho plyne, že kdo se militantně zastává rovnoprávnosti žen, zastává se podprůměrných, a tedy ženy jsou jsou podprůměrné. Zajímavé myšlení.

"V normálním světě platí: Za odbornost jsou peníze..." Bohužel, nikoliv za odbornost, ale za tržně využitelnou odbornost, a to je rozdíl. Odborně zdatný tvůrce porna si jistě vydělá víc, než odborně zdatný filozof.

"Průměrný rovnostář se dožaduje, aby jeho svědectví u soudu bylo bráno se stejnou vahou jako svědectví nadprůměrného." To je otázka, kdo bude měřit, že je ten či onen morálně nadprůměrný? Vy, já, soud? Hrdinou odborje proti buržoazii byl kdejaký komouš a za bolševika měl takový "hrdina" u soudu větší slovo, než budoucí hrdina boje právě proti bolševikovi. Čili, jsou to sakra relativní kategorie, na které je třeba dávat bacha.

2 0
možnosti

KOLDAK

21. 8. 2012 12:04
Vtip je v tom, že každý si o sobě myslí,

že je (narozdíl od ostatních) ten nadprůměrný.

3 0
možnosti

MacX

21. 8. 2012 12:11
Re: Vtip je v tom, že každý si o sobě myslí,

To je ten vtip. Vám by ta karma slušela víc, než černobíle vidícímu autorovi.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS