Diskuse

O úctě

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je až s podivem sledovat, že se k tématu "ÚCTA", přečtenému téměř 2 500 čtenáři, vyjádřili jen tři z nich. O čem to svědčí? Asi, že nevědomá úcta k psovi je více než úcta k člověku. Mám psy rád, ale všeho moc škodí. Neměli by se odpovědní za morální stav společnosti zamyslet "co s tím uděláme"? Sledujeme-li v černé kronice počet vražd, v televizních seriálech, hysterické scény, hádky, bitky, křik, ubližování, nesnášenlivost a křivdy, urážky mezi partnery, hrubé chování k dětem, jsou to ty pravé atributy výchovy?

1 0
možnosti
KT

Proč tedy sledujete pořady, kde se to tímto jen hemží? Je přeci na výběr z mnoha možností. Výchova je plně v rukou rodičů a výběr který předkládá dítěti také. V dospělosti už toho mnoho nelze změnit, pokud člověk nenahlédne sám a nezačne na sobě pracovat, pak je změna do jisté míry možná.

0 0
možnosti
Foto

Cicero: Úcta je odměnou ctnosti. A co je ctnost? Výtečnost, nejvyšší uspořádánost. Závisí na jasném úsudku, sebeovládání, úměrnosti tužeb, umění vyjít se svými prostředky. Vede k tomu zlatá střední cesta. Ctnostného člověka hodnotil Aristoteles jako "nadčlověka". Je to člověk kterému záleží na důležitých věcech - to znamená: vždy je ochoten pomoci, prokazuje laskavost, je upřímný, skromný, uměřený, není zlomyslný.

Dá se dnes někdo takový najít? Určitě dá. Je jich ale málo a výchova k tomu nesměřuje. To by museli pedagogové ctnosti ctít především sami.

1 0
možnosti
JS

Na tento článek se nedá diskutovat několika větami. Podle mě autor slučuje neslučitelné protože naše společnost prošla podobným vývojem jako USA když musela vyvojově přejít od otrokářského způsobu k rasové toleranci takže nezatracujme ty kteří pochybili.

0 0
možnosti
Foto

Každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno.

Na tohle  nikdo právo nemá.

0 0
možnosti
KT

Na co nemá nikdo právo? Není to z vašeho příspěvku úplně jasné.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS