Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten nadpis se tvářil jako reakce na lex Babiš. Přijal se zákon, který nic neřeší a spoustě lidem to vůbec nedojde a jsou spokojeni. Došlo k vypnutí mozku neb závist a spravedlivé "konečně mu to nandali" vykonaly své.

1 0
možnosti
Foto

Je vidět, že VY sám, pane Grubere, nejste post-totalitní a 40 letou totalitní výjimkou. Za prvé implantujete nesmyslně obecnou ontogenezi a psychologii davu do ideologického modelu chování.

Za druhé - neustále se oháníte totalitou a jejími důsledky, ale přitom zcela ignorujete obdobné modely vyspělých řečeno demokratických států - jakoby to v nich bylo zcela jiné, odlišné a prostě v tgomto směru lepší, jiné a nesrovnatelné.

A to už je, promiňte, demagogie a předvolební agitka.

Jak vidno, ani napsání 55 knih papírových a jiné literární a mediální aktivity nejsou zárukou toho, že nelze vypnout ani chytrý mozek autora, tedy Váš.

3 1
možnosti

Pane Gruber, dovolil bych si s Vámi nesouhlasit s tou závistí. Když si to důsledně rozeberete, tak zjistíte, byť to zní asi pro vás divně, že závist je veskrze pozitivní emoce. Sám propagujete vaše psychovzorce, a když se podíváte na tuto emoci z tohoto pohledu, tak vám vždy vyjde, že vám musí vystupovat na plusové straně, jako extrémně silný motivační faktor. To o čem píšete jako o negativní emoci je NEPŘEJÍCNOST. A to je problém. Závist není zlá, zlá je jen ta uprděná nepřejícnost lidí, kteří neumějí nebo nechtějí svůj život kočírovat sami. Grossman napsal v době, kdy trpěl rakovinou, nádherný text k písni "Závidím", který vyznívá nesmírně smutně, ale nikoliv negativně.

Problém EET spočívá v tom, že vztahy - korektní a etické jsou také hodnotový statek, který rozhoduje o blahobytu společnosti. Neobhajuji fanaticky EET, ale když se podíváte na to jak podnikají někteří řemeslnící, kteří ve velkoskladech mají velké obraty na nákupu, ale na daňovém přiznání nulu, přitom si staví domy, je to divné a nespravedlivé vůči všem, kteří to dělají poctivě (a to nemluvím o jedné asijské komunitě). Co je opravdu tragické, že to postihne jen ty drobné lidičky, kteří něco umějí a snaží se protlouct životem sami bez pomoci. S velkými hráči daňových podvodů tento korupční stát neumí, ale ani nechce něco dělat. Problém je, že čím nám víc stát sebere, tím víc může nesmyslně utrácet a korumpovat některé vrstvy, které si to nezaslouží, rozšiřovat byrokratický aparát bez zodpovědnosti, ale s velkými pravomocemi, který stále více buzeruje předpisy a certifikacemi. Objem lejster a předpisů a nesmyslných certifikací neustále stoupá. Snižme státní správu na polovinu, ořezejme sociální stát, státní dotace, lití peňez neziskovým organizacím a snižme odvody. Pak si klidně zavádějme EET. P.S. jsem živnostník.

2 0
možnosti

Už si nevzpomínám, kdo s tím přišel jako první (jestli přímo autor tohoto článku), ale závist může být:

1. KONSTRUKTIVNÍ: když nás samotné motivuje k dosažení podobných výsledků, přičemž však neohrožujeme toho, komu závidíme

2. DESTRUKTIVNÍ: když zničíme (nebo třeba ukradneme) předmět touhy.

Výše uvedené rozdělení mi přijde rozumné a v souladu s realitou.

0 0
možnosti
Foto

Zlatá slova. Nejhorší škody zanechala totalita na našem myšlení. A bude hodně dlouho trvat, než z toho dostaneme. A snaha politiků udržet se za každou cenu na svých místech vede k podbízení se právě těm závistivým a ochotným pouze natahovat ruku ke státu se slovy "Státe, starej se".

3 0
možnosti

zase bych to s tou závistí nepřeháněl, dnes je tolik podnětů a možností se zabavit, na netu, sportem, kultura atd. takže určitě ne každej má čas přemýšlet nad tím, jestli má něčeho míň než ostatní, tak jako tomu mohlo být dřív;-D

1 0
možnosti

Taky myslím že většině lidí u nás (kde je relativně skoro každý docela bohatý z globálního hlediska) je jedno, že ten či onen má lepší auto nebo větší dům.

0 0
možnosti
Foto

,,Jak vypnout mozek i chytrým lidem":-(

,, ....Eh."

Obávám se, že se, ergo jako profík, zabýváte tímtéž:-/ Lidské vlastnosti a chování nelze svalovat na tu, či onu dobu. Manipulační nástroje se totiž prakticky vůbec nemění, atˇ se schovávaly, či i nadále schovávají za jakékoli ideologie a ,,vize"!

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS