Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ta poznámka "Kropaczek erl," je uvedena v knize Císařův prezident od celkem neznámého rakouského autora Davida Glocknera. Bohužel, tento autor nikde neuvádí, kde lze nalézt údajný císařův "kopiář", ze kterého čerpá. Takže toto tvrzení nelze ověřit!

Existují mnohé pochybnosti o tom, kdo byl skutečným otcem T.G.M. Dnes již je shromážděno dostatek DNA stop, které by do této otázky mohly vnést jasno. Brání tomu pouze odpor pravnučky T.G.M. Proč? Sám T.G.M. považoval poznání pravdy za to nejdůležitělší a vetknul si to i na prezidentskou standardu!

T.G.M. zanechal v našich dějinách tak výraznou stopu, že zjištění, že jeho skutečným otcem byl opravdu negramný slovenský kočí Masárik, či že byl císařovým lebobočkem, nebo že byl synem židovkého podnikatele Nathana Redlicha, nijak nemůže ohrozit oprávněnou úctu, kterou k jeho památce chováme!

2 0
možnosti

oprava: ... negramotný ...

0 0
možnosti

Cely masarykovsky experiment muzete porovnat na nasi pozici proti Rakousku. Uz sto let se snazime ten neprirozeny stat nejak ukocirovat a jak nedavno psali v Ekonomice, jeste asi sto let je budeme dobihat. A to jestli je vubec nekdy dobehnem. No to byl teda tah...

0 1
možnosti
Foto

Jenomže za to není odpovědný Masaryk, ale Gottwald a jeho komunistická banda lupičů. Kde jste žil do roku 1989?

2 0
možnosti

Čekal jsem to. Pamatujete tu slávu, když se zkoumala DNA Přemyslovců? Nakonec to zatrhla Akademie věd. Co kdyby to nebyli Slované...

Přepisovat dějiny tak složitě vykonstruované se zkrátka nenosí. Naši tři historici mají k TGM v ruce důkazy z Vídeňského archivu. Ale jsou vázáni mlčenlivostí

0 0
možnosti

Ale to přece není žádné překvapení! Stačí se jen podívat, koho si brali za manželky přemyslovští vládci! Slovanky to až na vzácné vyjímky (Božena) nebyly. Takže té příměsi neslovanské krve bylo u Přemyslovců opravdu hodně.

0 0
možnosti

Masarykova matka (považovala se za Němku) byla služkou v jedné židovské rodině v Hodníně, myslím se jmenovali Helichovi nebo podobně. Všeobecně se věřilo, že domácí pán je otcem dítěte, i když se již jako těhotná provdala za kočího Masárika (Řezníčka), Slováka z Kopčan, kousek za hranicemi. Budoucí prezident si příjmení trochu upravil. Tak jsem to četl v různých článcích, nevím jak moc solidních historiků.

0 0
možnosti

Redlichovi se jmenovali

0 0
možnosti

I kdyby vnucka TGM s odebranim dedeckova DNA souhlasila porad by jeste musel byt ziskan DNA Fanosa Prochazky. Zadtali novinari zijici Habsburky o souhlas s odebranim DNA?

0 0
možnosti

Už bylo získáno DNA arcivévody Ferdinada d ́Este. To byl synovec císaře FJI.

0 0
možnosti

Víte, ono na tom vůbec nezáleží. I kdyby byl křížencem Eskymáka a Pygmeje. To, co udělal pro emancipaci Čechů, už nikdo další nepřekonal. Politicky ho s FJ1 nelze vůbec srovnávat, oba měli úplně odlišnou vizi.

4 0
možnosti
Foto

Existuje údajně jiný zajímavý nepřímý důkaz. Jako novopečenému poslanci Říšského sněmu TGM jako jedinému prý císař Franz Josef I nepodal ruku při představování.

Osud Rakouska-Uherska tím byl zpečetěn.

0 0
možnosti

Češi tvořili cca 12% obyvatelstva R-U. I kdyby stoprocentně všichni byli pro pád impéria ( jakože jistě ne) muselo to být notně prohnilé soustátí, do kterého stačilo trochu šťouchnout, že se sesypalo. Jestli tedy chcete trvat na tom, že ho Češi pohřbili.

0 0
možnosti

R78a39d28e63k 25K76a97r51a55s

16. 4. 2017 18:55

Jisté je, že Masaryk byl levobočkem a to nejspíš hodonínského statkáře Nathana Redlicha.

4 0
možnosti

Psáno pod vlivem lidové mexické kořalky z kaktusů zvané pulque?

1 0
možnosti

M81i93l53a10n 28R82a97d82e78k

16. 4. 2017 19:21

;-D az na to ze to neni koralka, ale neco jako vino nebo pivo, je to fermentovane

3 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik