Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Teď nechávám stranou výpočet výšky důchodu, nicméně obecně by měl nárůst důchodu kopírovat inflaci. A to průběžně.

Další problém je důchodové připojištění, které by mělo mít výnos větší, než růst inflace, což prakticky není, tak tak ji kopíruje, a přitom to má mít formu investičního fondu. A to nemluvím o tzv. spořících účtech v bankách. Jejich úročení je výsměch.

Takže i když si někdo na přilepšení penze nastřádá, o úspory postupně přichází.

Jakýsi výnos přináší jen stavební spoření, ale zase - vzhledem k tomu, že ekonomika na tom není tak zle, je zase výnos žertovný.

Inu, tahle zem není pro starý. R^

2 0
možnosti

J96a40n 42P55a53l66l66a31s

8. 2. 2019 20:19

Měl jsem důchodko i stavebko a to první bylo výhodnější. Tam se totiž daly až 2k měsíčně odečíst z daňového základu - a tato úspora už pak samozřejmě nepodléhala inflaci.

Jenom mě zarazilo, že z vyplaceného důchodka mi strhli daň přes 5k, prý ze státních příspěvků. A každoročně danili výnos.

A ještě něco: Nevím, pro které staré tato země není, ale pro mě zatím je. Z důchodu mi bohatě zbývá i na pivko a cigárka. A po mariášovém dýchánku nestuduji drobné, zda jsem vyhrál či nikoli, je to pod mou rozlišovací schopností.

0 0
možnosti

Sice ne se vším souhlasím (třeba s tím, že by ti, co studovali univerzitu a dosáhli doktorátu, měli mít menší důchod), ale počtení to bylo velmi zajímavé. R^

0 0
možnosti

Nemystifikujte nás, že Paul McCartney má své důchodové příjmy z povinného britského penzijního pojištění. Má je z vlastních investic a autorských tantiém. I ve Velké Británii má povinný penzijní systém své redukční koeficienty.

Že normalizační socialismus poškodil především inteligenci, je fakt. Ti skuteční machři, jako O. Wichterle, to přešli s grácií. Jak by to bral M. Plzák se už nedozvíme. Každopádně autorská práva jsou předmětem dědictví, jen nějak nevím, že by dnes knížky Plzáka či Dolečka chtěl někdo vydávat.

0 0
možnosti
Foto

Z článku se dozvídám, že Paul McCartney už nežije. A jak by to bral pan Plzák a také pan Doleček? Myslím, že by je pramálo trápilo, že mají menší důchod než kouč. Celkem přízemnost pro tyto osobnosti. Pro ně by bylo důležitější, že když se řeklo doktor Plzák nebo Rajko Doleček, každý věděl, kdo to je.

1 0
možnosti
Foto

R^v mnohém s vámi souhlasím. jako OSVČ si někdy říkám, kdybych vše co jsem státu dosud odevzdala v rámci daní a různých povinných odvodů na zdravotní a důchodové pojištění radši ukládala někde v bance nebo strkala do zlata a nemovitostí tak se nemusím obávat jak to se mnou v důchodu bude:-/ ale stres zkracuje život takže tohle je asi ta důchodová reforma našeho státu.neustále nás všechny udržovat v napětí stresu strachu takže se dlouhého věku nedožijeme a stát z toho co jsme celý život odváděli vlastně bud mít prospěch-ve srovnání s mnoha evropskými zeměmi je u nás střední délka věku skutečně nízká...

0 0
možnosti

Obávám se, že se mýlíte.

0 0
možnosti

Myslím si, že dnes jsou nesrovnatelné možnosti pro mladé "být světový" a v tom případě nebude závislý na starobním důchodu. Pokud nebude blbnout třeba jako před několika dny zesnulý fenomén Nykaenen. Brečení jak byla minulost špatná nám moc resp. vůbec nepomůže. Už je 30 let po změně.

5 0
možnosti

Dobrý den , zkuste navrhnout prosadit navázání zvýšení platu poslanců na výši přídavku na penzi . V Kč ne v % to by byl křik

2 0
možnosti

J68i42ř77í 43A22l37e59x15a

8. 2. 2019 13:40

Jenom moc nerozumím té pasáži, kde byste trestal ty, kteří za socíku chodili na universitu.... To jako fakt? 8-o

1 0
možnosti

J89i37ř87í 25F91o40g81e76l

8. 2. 2019 12:35

A šokující je také to, že (nejen) pan Zdechovský neumí počítat. Většina nadšedesátníků totiž již 30 let budovala kapitalismus, tedy minimálně 80% jejich pracovního života.

7 1
možnosti

Pan Zdechovský umí počítat velmi dobře. Jeho jediným cílem je být znovu zvolen poslancem EU a potřebuje upozadit svoje udavačství v EU na téma Babiš. Je mi z toho pána nevolno.

1 2
možnosti

A co taková Zagorová hezká holka;-).

2 0
možnosti

Ano byla a stále je sympatická. Ovšem nezapomínejte, že její roční příjem už v době totality převyšoval příjem Jakeše.

1 1
možnosti

To se moc líbit nebude- pravdivé a logické. K tomu výčtu si představme ještě Ottu Wichterleho - S kontaktními čočkami, silonem! Dnes by to byl naprosto oprávněný Oligarcha a ČR zřejmě poseta - The Otto-Company! Série fabrik s výzkumnými středisky - Jako výkladní skříň českého umu. Otto moc četl a tedy přelouskal i 2000 slov! To neměl dělat ! - Patenty mu prodali - ČSSR ochudili. Máte pravdu, i ti mají lepší důchody - Prostě byli Zasloužilí ! ... :-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik