Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Tak se nám tady autor pochlubil, jaký že je vzdělanec, ale jinak je to nesmysl. Na základní školu jsem chodil v osmdesátých letech, maturoval jsem 1994 a vyjma dvou tří otázek jsme nic z toho neprobírali.

A jsem přesvědčený, že odpovědi na všechny tyto otázky nezná ze zdejších diskutujících nikdo.

A taky jsem přesvědčený, že ještě před týdnem by většinu z nich nezodpověděl ani autor sám.

1 2
možnosti
ZJ

Já jsem maturoval v roce 1966 a uvedené znalosti jsme brali za samozřejmost.

Časy se mění.

5 0
možnosti
MH

Lidi, jste všichni hloupí. Místo, abyste své děti pdoporovaly, tak jim ještě hážeke klacky pod nohy ? O oteplování se mluví už snad 50 let. Je jedno, zda je způsobuje člověk, nebo jde o přírodní cyklus. A že to bude za pár desítek lep velký prů...švih, to tak nějak každý chápe a tuší. Ale kromě toho, že nejrůznější politici a jiní vyžírkové jezdí po konferencích, kde si o tom povídají se neděje moc nic. Celá civilizace se na to musí připravit. Takže za mne patří děckám velké plus. A že nejsou odborníci ? A kdo z Vás byl, když jste v 89 cinkali klíčema ? Kdo rozumněl politice, podníkání atd. ? Jen jste všichni věděli, že je kolem něco špatně a chce to změnu přístupu.

3 2
možnosti
KK

A co si na oteplování vytrucujou?

Mládež má z podstaty potřebu proti něčemu protestovat, kdyby nebylo oteplování najdou si něco jiného.

Já bych jim dal veliké mínus, připojí se tím k politikům a budou o tom jenom žvanit.

7 0
možnosti
TT

V zemi, kde je jakákoliv debata o životním prostředí (hlavně pro budoucí generaci) minimálně zesměšněna, je váš názor vlastně průměrný. Těžko se debatuje s politiky, když každá vláda sanuje rozpočet výnosy z uhelných a jaderných elektráren a šťastná je ta obec, která má na svém katastru skládků a ukládá tam igelitové pytlíky a zbytky barev, které skončí v popelnicích na komunál.

Přístup co tě nepálí, nehas může platit pro vaši či moji generaci, ale dnešním teenagerům u celkem "hoří koudel". Takže pokud se jim podaří rozproudit jakoukoliv debatu o životním prostředí, bude to jenom dobře.

Podle vyznění vaše článku - dneska je ta země naše a vy máte právo mlčet - u vaší generace šanci nemají.

P.S.: Doufám, že jste ověřil u svařeče, který dělal výztuhy v domě, ve kterém bydlíte, jak je na tom se znalostmi ohledně diagramu Fe-Fe3C.

1 0
možnosti
PK

P88e73t94r 40K85o32l16á62ř

15. 3. 2019 8:44

Co je to anomálie vody? Tuhle otázku myslíte vážně? Nevím, jak jste příšel na to, že tyto otázky patří k základnímu učivu střední školy. To tedy v žádném případě, jste mimo.

0 0
možnosti
JK

Ano, to kdysi patřilo už na ZDŠ.

0 0
možnosti
KK

Ještě, že nejste učitel tělocviku.

Maraton za 2:30 a salto vzad s otočkou bych asi nedal. ;-D

2 0
možnosti
Foto

možná jsem to někdy věděl, ale určitě v životě nikdy nepotřeboval:-)

0 0
možnosti
AB

A71d62a27m 71B93í19l58e29k

15. 3. 2019 7:09

maturoval jsem na gymplu a přiznám se, že si nepamatuji, že by tohle patřilo k základnímu učivu. Ale už je to dýl, takže je možné, že už si to nepamutuji :-) Nic to samozřejmě nemění na tom, že studenti následující slepě tu autistickou dívku, to dělají spíše z toho důvodu, aby nemuseli do školy....

4 0
možnosti
JK

Záleží na tom, kdy jste maturoval. Např. otázky 7, 9 a 10 dokázal kdysi zodpovědět i deváťák. Ano, dnes s tím má problém i kdejaký maturant.

2 0
možnosti
ZS

Sklenikovy jev se bagatelizuje, ale jde o chovani prirody podle prirodnich zakonu. Od jisteho bodu by neviditelna ruka trhu uz mohla byt bezmocna:

https://zdenekslanina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=703928

0 0
možnosti
Foto

V tom článku je řada dost sporných tvrzení (například "Slunce vyzařuje hlavně UV záření" - když ve skutečnosti je ho jen 10%, nebo započítání albeda jenom pro příjem ale nikoliv pro výdej tepla). Je tam i řada dalších trochu složitěji popsatelných nepřesností. O tom, že si autor není tak úplně jistý v kramflecích svědčí i to, že pod článkem nepovolil diskusi.

3 0
možnosti
PA

HEzké, ale to by jste mohl podobné dotazníky rozdávat i před listopadem. A to by se společnost nikam nedostala. Kažadá civilizace, která je už za svým vrcholem má právo na zánik. Tak jí ho v klidu dopřejte... Stejně tomu nezabráníte. Tak si to v klidu ještě chvíli užívejte...

0 0
možnosti
JS

Patnactileta Svedka Greta Turnberg, trpici autizmem (ADHG syndrom), zakladatelka hnuti "Mladez proti klimaticke zmene" byla navrzena na Nobelovu cenu miru.

0 0
možnosti
MS

to se jasiru arafatovi bude libit.

3 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik