Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

I91v47o 98B90o95u46š30e

14. 3. 2019 12:43

Jen tak k bodu 6: doufám, že vaše brilantní znalosti zahrnují také poznatky, co se děje při zvyšujícím se obsahu CO2 třeba s chloroplasty Picea abies. Jistě víte, že průduchy jsou regulovány právě obsahem CO2 a při ca 1000 ppm se zcela zavírají, což se smrkem dost zamává. Tedy pokud se toho ten smrk dožije, protože pokud při ca 500 ppm nemá z půdy dostatek jiných látek, tak se chloroplasty plní cukrem až zcela prasknou. Takže je vám jasné, že nějaký jednoduchý vztah mezi obsahem CO2 a fotosyntézou prostě neexistuje.

3 3
možnosti
JN

K tomu poslednímu odstavci: za 4 neomluvené hodiny dnes na řadě škol nejspíš není ani třídní důtka... :-)

Jinak samozřejmě velmi hezky napsané, karma. R^

10 1
možnosti
LB

Jsem ten poslední, kdo byl se pátečních protestujících studentů zastával, ostatně sám jsem v tomto ohledu napsal blogový příspěvek jasného vyznění.

Na druhé straně mi Vámi položené otázky připadají trošku nefér. Hluboká znalost tématu není třeba k vyjádření jasného názoru, Vaše otázky nepodchycují podstatu problému, která nespočívá ve fyzice nýbrž ekonomice, politice a psychologii a především ohledně vývoje klimatu skutečně hluboké znalosti nemá nikdo. Nikdo nedokáže říci, na kolik přesně se na vývoji klimatu podílí lidská činnost a na kolik přesně přírozený vývoj. Přitom jde o otázky zásadní.

Problém těch studentů je, že chtějí "měnit klima" tím, že budou žádat, aby tak učinily evropské země, které se mohou stavět třeba na hlavu, ale největším producentům skleníkových plynů - Číně, USA, Indii a dalším je to fuk a stejně tak je to fuk explozivně se množícím národům Afriky.

U ekologických aktivistů mě nikdy neoslovovali ti, kteří se kdesi přivázali k Temelínu, nýbrž ti, kteří bez všeho humbuku šli sázet stromy.

19 0
možnosti
Foto

Souhlasím, ale klima se mění a měnit se bude i kdyby se člověk stavěl na hlavu. U nás v Čechách byla doba ledová, pak tu byly subtropy, pak zase zima a tak dál.

11 0
možnosti
Foto

Já bych ještě připojil otázku č.11

Už jsi někdy zasadil(a) strom či uklidil(a) kus lesa nebo potoka?

45 0
možnosti
Foto

...a až to udělají... já se těším, že jim uděláte reklamu a napíšete o nic článeček. Budu na Vás myslet. R^:-)

0 6
možnosti
RH

No nazdar. Obávám se, že VELMI dlouhá řada studentů by ani neporozuměla položeným otázkám, natož aby na ně znala odpověď. Nejspíš to pěkně schytáte :-)R^

36 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik