Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

S článkem souhlas, až na to docela demagogicky použité, že živnostníci stonají 16x méně, což je sice statisticky pravda, ale reálně je to nesmysl a je to samozřejmě tím, že živnostník si může 2-3 dny zůstat doma kdykoli, ale zaměstnanec si na to musí vzít dovolenou a ta opravdu není nekonečná a tak musí častěji sáhnout po nemocenské a samozřejmě živnostník si nebude brát nemocenskou na chřipku nebo nachlazení, když ví, že do 14 dní bude fit, protože stejně nic z nemocenské nedostane, takže to číslo 16x je vlastně nesmysl. Až budou mít živnostní 16x levnější operace a léčení závažných nebo dlouhodobých nemocí, tak pak ať si platí 16x méně.

3 0
možnosti
OS

Když si zůstane živnostník 2-3 dny kdykoli doma, nevydělá ani na slanou vodu. Je to samozřejmě také nemocenská, jen bez toho byrokratického zaměstnaneckého papíru. Podnikal jste někdy, pane Schmidte, nebo jen tak plkáte? Ty dva týdny bez plnění nemocenské u živnostníků jsou někdy docela prů__r.

1 0
možnosti
Foto

Co chcete za duchody v zemi ve ktere nam uz temer nic nepatri ???? Obrovske zisky bank jsou jsem smesnym prijem vse konci u jejich matek ... cizi automobilky si nejvetsi cast pridane hodnoty realizuji mimo nase uzemi ... no proc to tak vsechno je ??? Zeptejte se studentu  ... takze kazdy se starejte jak nejlepe umite snad vam to neznarodni 鸞

1 1
možnosti
AK

p.Bulová,nejdřív by jste se měla zeptat,kdo že tuto zem nechal zlikvidovat.Nejprve řvaly Rakušáci,kvůli dotacím do JZD.Pak nastoupil s.Havel,který začal tu rozkrádačku našeho státu a s.Klaus st. ji dokončil za pomoci ODS a jiných stran tou dobou ve vládě a parlamentu!!Jenže to jednoduší lidé nechtějí slyšet a raději budou dál volit zloděje z demobloku!!!

2 3
možnosti
JL

Ve skutečnosti žádný průměrný důchodce neexistuje, resp. naše představa o normální životě důchodce je zkreslená. Uvedu příklad: moje jedna příbuzná je důchodkyně, ale i v 65 letech pracuje, ale živí věčně nezaměstnaného syna - oba bydlí v bytě, který mají jen pronajatý, ale nájem je regulovaný městem. Další příbuzná živí také psychicky nemocného syna, ale dostává ke svému důchodu příspěv ek na péči o starou matku - také bydlí v nájemní bytě města. Jiná bere slušný vdovský důchod, má vlastní družstevní byt, ale podporuje věčně nezaměstnaného přítele, také pořád hlídá svým dětem jejich děti, aby manželky mohly pracovat. Už z toho je patrné, že skutečný život statistiky nemají šanci zachytit...Představa že někde sedí u televize důchodce, pobírá ve vlastním bytě či rodinném domku důchod, je poněkud iluzorní.

5 0
možnosti
PT

Nechápu, na jedné straně se důchodcům přidává a na druhé, opozice toto počínání kritizuje. Když se stále zvedají platy v ve státní správě,která pak zvyšuje průměrné platy tak ty důchody budou stále pozadu.

2 0
možnosti

Opozice ovšem přidávání také schválila. Kritika zpravidla vedla na absenci důchodové reformy a ignoraci demografických faktů.

1 0
možnosti

Mě by zajímalo, co byste s tím chtěl dělat. Neřešil bych teď oslavné články nebo výhrůžné články, ale skutečně řešení dané situace. Jak důchodcům udržet životní úroveň aspoň na 40 % (ideálně 50 %) průměrné mzdy? Máte nějaké řešení? Já žádné nevidím. Respektive ne snesitelné a takové, které by nezlikvidovalo naši ekonomiku. Ano, můžete postupně navyšovat zdanění práce. Nebo i jiné daně. Ale ono se to projeví...

2 0
možnosti
Foto

Dobře si to napsal. Karma. R^

2 2
možnosti
Foto

Starobní důchod není starost státu. Ten má nastavit pravidla a dodržovat systém. Rozdělování peněz té základní složky ať dělá sociální správa. Kolik si kdo vydělá a jak nad základní složku, to je starost každého z nás.

1 0
možnosti

Taky se těším,až mi Kalousek zase přidá 40 korun.To bude havaj!;-D

5 5
možnosti
Foto

Kalousek NIKDY nepřidal 40 Kč!!!!!!!!!!

3 3
možnosti
Foto

ANO - prej bude líp. No jo, ale kdy a komu???!!

3 1
možnosti
RK

R74a50d33e16k 71K29o58h70u51t

12. 7. 2019 13:26

Tak je to za všech vlád. Pan Topolánek za dob své největší slávy zmínil něco o tom, že ať je u moci kdokoli, tak finančně nejvíc bita bude vždy tzv. střední třída, já dodávám hlavně z řad zaměstnanců. Tam se dobře bere a nemají velké šance peníze ulít.

0 0
možnosti
LH

Osobně bych v tomto nebyl zase bezvýhradně kritickým. Přidali o něco víc, než "museli".

Co je ale tristní jsou relativně nízké investice. Je to asi jako když zemědělec sní část sadby a potom se diví, že sklidí méně

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik