Diskuse

Senzace!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Je to z toho důvodu, že tzv. novináři již nepřinášejí novinky, ale jsou to pouzí prodavači emocí.

0 0
možnosti
Foto

Ano měli bychom rozlišovat mezi závažným - potřebným sdělením - a pouhým žvaněním, zprávou, která má nicotnou hodnotu a může zajímavá, (nebo i potřebná) tak jeden - až dva dny, někdy i hodiny. Já si takové zprávy nazývám "politický bulvár... Živí se jím spousta bulvárních politických novinářů... Například každý den, nám tito novináři opakovaně sdělují - že pořád a pořád ještě nemáme nějakého ministra. Probůh -jako by se ta česká kultura bez toho ministra na nějaký čas neobešla.Zejména o dovolené. :-/ Vždy každý ministr tam má svého náměstka a stádo úředníků, kteří o chod ministerstva pečují. A jsou za to dobře placeni "Bulvární političtí novinářů to vědí, jen snaží rozdmýchat ohníček nesvárů. Perte se a žerte, vážení občané... . Takové dnes máme některé novináře - a média. Nedivím se, že jich má někdo plné zuby....A my, občané? Někteří z nich po tom přímo baží...:-P

1 0
možnosti
KT

Jenže zrovna u téhle kauzy o ministra kultury nejde, je to jen cenění zubů, ukazování svalů a měření sil jednotlivých politiků. Ti to dělají pouze kvůli médiím, která mají upozornit na rozložení vládnoucích sil. Je to trapné divadlo, ale novináři nejsou původci nesvárů, takže bych jim nekřivdila. Informovat o aktuálním dění je jejich denní chléb.

Mě osobně ministr kultury zajímá, protože momentálně něco potřebuji a už několik měsíců není možné dobýt se nějakého výsledku.

Jinak ale máte pravdu, když jste jinde psala, že je u vás hezky a svítí sluníčko a je lépe se potěšit, než rozčilovat nad politikou. U nás sice většinou prší, ale je to takový drobný deštíček a příroda po něm natahuje svoje zelené ruce. Takže taky krásně.

0 0
možnosti
KT

Myslím, že toto není prostor ku vzdělávání.

Blogy čtou většinou lidé, kteří se chtějí pobavit, diskutéři popřípadě virtuálně pohádat. Zapomínáte, že se nacházíme v denním tisku, který většina nečte pro poučení a říká se "není nic staršího než včerejší noviny".

Když už by bylo možné něco se dozvědět, případně na něco zavzpomínat, je s výhodou, když je takový článek formálně čtivý nebo zábavný. Nudné blogy čte málokdo, ostatně perem vládne také jen velmi malé procento blogerů.

2 0
možnosti
EH

Asi je vám líto, že jste napsal složitý blog s hlubokými úvahami, ale proč má Blesk větší čtenost než Hospodářské noviny? Není to jenom o hlouposti a chytrosti, ale taky o ochotě vynaložit čas na čtení něčeho dlouhého. Navíc už je tu víc blogerů než čtenářů, takže téma musí zaujmout. :-)

1 1
možnosti
Foto

Pěkné příměry, díky!

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik