Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

P13e53t29r 69A70g36u31l88á53r

31. 12. 2019 16:35

Ve stručnosti shrnuto jak se asi žije v Severní Koreji. Měli by tam ty ekoaktivisty brát, aby viděli k jakému systému pomáhají na vzestup. Nebo spíše posílat pěšky na tůru přes Rusko.

14 0
možnosti
TK

Ale ty body mi nepřijdou ani mimo, ani k smíchu. Spíš jich tam spousta chybí a zbytečně je směřujete jen na staré, týká se to přece všech.

Je to ale současně popření kapitalismu a konzumu, Po dobrém se lidé omezovat nebudou, je tedy nutné opět zavést socialismus, bez toho to nepůjde. Na zkoušku jsme ho tu už částečně měli, takže se budeme schopni vyvarovat některých chyb. :-)

2 1
možnosti
OJ

No já to právě směruju na staré, ale mezi řádky právě na ty mladé. A kladu si nevyřčenou otázku co by na to ti mladí asi řekli, kdyby se skutečně museli omezit... ;)

17 0
možnosti
KK

Já bych těm modernistům obecně (nejen mladým) naordinoval také:

- naprostý zákaz těžby kryptoměn, celosvětové prý spotřebují cca tolik energie jako ČR,

- zpoplatnění fejsbůku, instáče, čumění na filmy v mobilu, ..., infrastruktura pro blbosti taky sežere dost energie,

- zákaz pojídání luštěnin,

- zákaz kvašení alkoholu,

- zákaz všech technopárty, to je vůbec to nejbezohlednější chování k okolí,

- skutečný zákaz všech plastů ve fastfůdech,

- každé ráno začínat den rozcvičkou, vstávat v 5, neponocovat. :-)

Nám co nemáme potřebu zachraňovat planetu a zároveň se chováme zodpovědně a nespotřebováváme víc než je nutné samozřejmě není důvod něco zakazovat, nakazovat a neustále nás poučovat. :-/

23 0
možnosti
JK

Já bych jim všem rovnou vypnula na pár měsíců proud.. Ono by se ukázalo, kdo umí žít bez uhlíkové stopy a kdo ne.

37 0
možnosti
ZD

Uhlíková stopa je jedna věc. Mentální stopa, kterou zanechávají ambiciózní jedinci druhá. Nevím, která je potenciálně nebezpečnější...

18 0
možnosti
LH

Tenhle zdánlivý lapsus odezní a věrchuška předloží jiné žertovánky, dobře ví, že si může dovolit cokoli. Je to hra, hra o naše životy .

4 0
možnosti
Foto

Verchuska uz zertovanky predlozila. Soucasti zertovanek jsou uhlikove dane od jara 2020, zatim ve vysi 25-35€ za tunu CO2, Zeleni Khmerove by radi 180€ na tunu, coz statisticky vychazi na 186 300 Kc rocne na ceskou domacnost o ctyrech lidech. Bude to jizda, drzte si penezenky. :-)https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_cs

1 0
možnosti
JK

R^ Tak. Jen s jednou výhradou. Ti mladí aktivisté nechtějí žít úsporně. Oni chtějí, aby úsporně žili ostatní. A pak zírají, když jim řeknu, že by třeba nemuseli mobily měnit každý rok a mělo by to větší přínos, než to, co navrhují.

52 0
možnosti
OJ

No o tom to celé bylo.

11 0
možnosti
PJ

A mladé slečny by si každý večer přepíraly ručně, z těch všech čtyřech kousků prádla co mají ve skříni...

Jo,ještě bych připomenul:

Než se začaly vyrábět hygienické vložky na jedno použití, k zachycení menstruační krve se využívalo plátno nebo vložky na více použití. Ženy často používaly různé podomácku vyrobené vložky z rozličných tkanin, odpadového materiálu, trávy, nebo jiných savých materiálů, ale některé jednoduše nepoužívaly nic.

Do konce 19. století si ženy buď vyráběly vlastní vložky, nebo především v případě žen z venkova nenosily během periody ani žádné spodní prádlo. To byl letitý zvyk venkovských žen i těch pocházejících z nižších vrstev společnosti. Přiléhavé vložky, někdy také vyrobené ze savé houby, nosily pouze ženy od divadla, a velmi sporadicky se objevoval trend látkových vložek pro více použití, které si ženy samy vyráběly.

...ano, šikovná nevěsta měla naháčkováno několik souprav;-)

19 0
možnosti
ZH

Vedle trávy třeba mech. Každopádně se jednalo o obnovitelné a velmi ekologické suroviny, se kterými si příroda poradila. No a taky tu nebylo přes 7 miliard lidí, což je samo o sobě tou největší zátěží pro celou planetu.

11 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky