Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A že jste si nevšiml, kolik toho šlendriánu bylo za normalizace :-/

1 0
možnosti

P75e68t74r 96S18k74á79c61e43l

23. 10. 2018 20:35

A tak v něm máme pokračovat? Třeba ve školství...proč po roce 1990 se alespoň částečně ve školách nevyučuje podle odkazu našeho velikána, J.A.Komenského? M.Gándhí bojoval proti sedmi nectnostem člověka, jednou z nich bylo: "Vzdělání bez charakteru". Za posledních 28 let kolik lidí s tituly získanými nyní bylo souzeno a odsouzeno? Jakou odpovědnost za tyto "zmetky" nesou členové komisí, kteří se pod diplom podepíší? Již v prvních dvou letech studia by sítem neměli projít bezcharakterní studenti, protože po ukončení studia nejsou společnosti nic platní. Napáchají více škody jako užitku.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ale naše společnost je natolik prolezlá "kamarádšoftem", falešnou tolerantností, což je v podstatě lennost a zbabělost, že předkládat takové příklady, byť jsou to (zřejmě úmyslné) extrémy, nemůže být přijato s bouřlivými ovacemi. Dokládá to velmi rozšířené a na všech úrovních používané "každý dělá chyby".... no, zkuste to schválně říct rodině, jejíž živitel právě umřel při banální operaci slepého střeva, když třeba anesteziolog nevěnoval pozornost své práci.

Ve společnosti, kde se dbá na dodržování pravidel není nikomu podivné trestání chyb a prohřešků a samozřejmmě adekvátním způsobem a musí s tím souviset přiměřená možnost prohřešky odčinit. My tady však musíme strpět stupidní rozkopání celé Prahy, o kterém rozhodne jeden arogantní tu... nemyslitel a která způsobuje hodinové fronty.

Ono je snadné plíživě a ponenáhlu sklouzávat do marasmu, ale je sakra těžké a dlouhé z něj vybřednout. Což je ostatně všude kolem nás znát.

0 0
možnosti

J96á29n 89B46o35k22o38r

23. 10. 2018 15:07

Nie, žeby ste nemali v niečom pravdu, ale mnohé veci ťaháte do extrému. Každý robí chyby. Niektoré sa dajú odpustiť, niektoré nie. Ak sa raz niekto opije, tak sa to s ním má ťahať po celý život? Som za to, aby sa vyvodili dôsledky a prípadne nastolil zodpovedajúci trest. Ak sa niekto ako mladý po prehýrenej noci dopustí vandalizmu, tak mu trebárs napariť nejaké verejnoprospešné práce, no prečo by mu to malo brániť v budúcej kariére? Ak niekto nespraví skúšku, tak prečo by nemal šancu sa to doučiť a urobiť ju neskôr?

2 0
možnosti

Na konci mi něco chybí. Aha, už vím, je to podrobný, včetně přesného datového určení, popis konce světa a přilehlého vesmíru. Jiné vyvrcholení všech těch katastrof by se nehodilo.

Kdo vidí svět temně, je sám temný.

2 0
možnosti

Za to nemůžeme, co vidíme - a jak vůbec víme, že jiní nemají oční vadu a nevidí svět více barevněji než je. Všechno je to o rozhodnutí - a taky střízlivém pohledu na věc. opakuji střízlivém.

1 0
možnosti

Každý holt nemůže být "Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih."

Zdroj: https://gruber.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=684345&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Jenom nějak nevím, kde jsem udělal chybu, že Vás vůbec neznám, když jste spáchal tolik dobra. Nejspíš to bude tím, že jsem na gymplu kouřil se školníkem a dalšími ztroskotanci v kotelně. Nu což, už to nevrátím, takže soudce ze mě nebude.

1 0
možnosti

Do značné míry máte pravdu, ale přeci jen si myslím, že je dost drsné, když požadujete, aby nějaká naprosto banální věc se s člověkem táhla celý život.

Představte si, že je vám 55 let a o něco usilujete, avšak dostanete odpověď, že to nepřipadá v úvahu, protože jste v devatenácti letech opsal něco ve škole nebo předběhl někoho ve frontě.

To by bylo ještě mnohem příkřejší než to americké me too, protože o toho me too přeci jenom mohlo jít o závažnou věc, zatímco tady by šlo jen o nějakou prkotinu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik